Even Voorstellen...

Het Proeflokaal
Het grootste assortiment speciaal bier van Nederland treft u aan in ons ruime, sfeervolle café.
In 't Proeflokaal schenken wij maar liefst 300 verschillende bieren uit de fles en 12 van het vat.
Als speciale vermelding kunnen wij u er op wijzen dat 't Proeflokaal één van de drie locaties is in Nederland, waar Cask conditioned Real Ale wordt getapt.
Doordat wij gemakkelijk bereikbaar zijn (op een steenworp afstand van het station en het oude centrum van Delft), is het hier altijd gezellig druk.
Tijdens grote sportevenementen is er ruim gelegenheid om alles op een groot scherm te volgen.
Ons café heeft twee dartborden waarop onze teams en natuurlijk ook onze klanten, onder het genot van een biertje, een pijltje gooien.
Inmiddels zijn ook onze Pub Quiz Avonden op de laatste donderdag van de maand, uitgegroeid tot een populair en vooral vrolijk evenement. Let op de posters voor de volgende datum.
Bluesrock bands zorgen met hun live muziek regelmatig voor een feestelijke stemming. Informeer gerust aan de bar wanneer er live muziek op de agenda staat.
Het Proeflokaal trekt een zeer gevarieerd publiek, van student en zakenman tot winkelpubliek en toerist, hetgeen bijzonder bijdraagt aan de aantrekkelijke en gemoedelijke sfeer.
Kom eens langs en geniet van een uniek café dat zich in zijn vijfjarig bestaan een roemruchte plaats heeft verworven in het Delftse uitgaansleven.

Met vriendelijke groet,

De directie en het personeel van Biercafé 't Proeflokaal

Evenementen Agenda 2017

 • zondag 15 oktober 2017:
  Op zondag 15 oktober is er een Zeskamp georganiseerd voor duo 's in de middag. Zes verschillende events in competitie verband met aan het eind mooie prijzen voor de winnaars. Inschrijving aan de bar of via 015-2124922.
  Tijdstip: 14.00hrs
  Voor meer informatie: evanschijndel2009@live.nl

 • donderdag 12 oktober 2017:
  Hallo Proeflokaalers, oktober 2017 vieren wij ons 20 jarig bestaan met een extra 90's quiz op donderdag 12 oktober!! De reguliere Pubquiz zal uiteraard de laatste donderdag van de maand plaatsvinden ,op 26 oktober.
  Tijdstip: 20.30hrs
  Voor meer informatie: evanschijndel2009@live.nl

 • donderdag 26 oktober 2017:
  Donderdag 26 Oktober Pubquiz
  Tijdstip: 21.00hrs
  Voor meer informatie: evanschijndel2009@live.nl

Nu op de tap, Week 47 - 2017

 • leeuwbock

 • gerardus blond

 • Delvenaer

Meer bieren uit ons menu

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag:

16.00 tot 01.00 uur

Vrijdag en Zaterdag:

12.00 tot 02.00 uur

Zondag:

12.00 tot 01.00 uur

Bezoekadres

Biercafé 't Proeflokaal
Gasthuislaan 36-38
2611 RB Delft
tel. 015-2124922

Delft in een notendop

In het begin van de 12e eeuw, bouwde hertog Godfried van Lotharingen een kasteel. Rondom dit kasteel, ontstond er zeer waarschijnlijk een woongemeenschap, die de eerste vaart, de Delf, groef. Evenwijdig aan deze vaart, werd een 2e vaart, de Nieuwe Delf, gegraven en ook hier ontstaat een gemeenschap, die in 1246 stadsrechten krijgt. In 1268, krijgt de gemeenschap, die langs de Oude Delf woont, de felbegeerde stadsrechten.

Lees verder...

't Proeflokaal sponsort

Sport

Delft in een notendop - vervolg -

Delft in het jaar 1652

Rond 1200 wordt er begonnen met de bouw van de Oude Kerk en wordt het grachtenstelsel uitgebreid.
Diverse beroemdheden uit de vaderlandse geschiedenis liggen in de Oude Kerk begraven. Dit zijn onder andere: Piet Heyn, Maerten Tromp, en Johannes Vermeer.
De Nieuwe Kerk is gebouwd tussen 1384 en 1510. In deze kerk is het praalgraf van Willem van Oranje en een gedenkteken ter nagedachtenis aan Hugo de Groot.
Onder de Nieuwe Kerk bevindt zich ook de grafkelder van het Koninklijk Huis, waar in oktober van het jaar 2002 Prins Claus is bijgezet.

Een grote brand, verwoest in 1536 een groot gedeelte van de stad en het jaar daarop slaat de pest hard toe. Door deze rampen gaat het slecht met Delft. Het grootste gedeelte van de bevolking is gevlucht naar andere plaatsen, of om het leven gekomen. Als prins Willem van Oranje, in 1583, in Delft komt wonen, krijgt de stad weer iets terug van z'n oude glorie. De prins wordt op 10 juli 1584, op de trappen van zijn huis, door een huurmoordenaar dood geschoten.

In de 17e eeuw breken gouden tijden aan voor Delft. De Verenigde Oost-Indische Compagnie vestigt zich in Delft en in 1639 volgt de West-Indische Compagnie. Door deze compagnieën ontstaat er weer een bloeiende handel in Delft. Tegenwoordig is er helaas niet één meer over.
De Oost-Indië vaarders importeerden het Chinese porselein in Nederland en al gauw probeert men dit in Delft na te maken. Hierdoor ontstond het wereldberoemde Delfts aardewerk.

In 1842 richt koning Willem 2 de 'Koninklijke Academie ter opleiding van burgerlijke ingenieurs' op. Dit is de bakermat geweest voor de huidige Technische Universiteit Delft. De Delftse schildersschool heeft beroemde meesters zoals Carel Fabritius, Pieter de Hoogh, Willen van Aelst en Jan Steen voortgebracht. Ook de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer heeft in Delft gewoond en gewerkt. De natuurkundige Antoni van Leeuwenhoek en de rechtsgeleerde Hugo de Groot zijn van die wereldberoemde Delftenaren.

Met een wandeling door Delft, kan je niet alleen een hoop mooie monumentale panden, musea, grachten en kerken bezichtigen, maar ook een stukje van de rijke geschiedenis van Delft opsnuiven. Ook een bezoekje aan een van de aardewerkfabrieken mag natuurlijk niet ontbreken als je in deze mooie stad bent. Delft heeft een groot aantal hotels, restaurants, kroegen en andere horecagelegenheden, waar het uitstekend vertoeven is.

Vergeet vooral niet om ons gezellige café met een bezoekje te vereren.

Terug naar boven...